Woitech Logotyp

SEO - Sökmotoroptimering

Cyber Space

Sökmotoroptimering, även kallad SEO (Search Engine Optimization), är en sorts digital marknadsföring som man brukar göra i samband med att man skapar/lanserar en ny webbplats, väl utförd blir innehållet på ett företags hemsida innehåll för marknadsföringen.

Sökmotorernas organiska resultat, det vill säga, de resultat som inte är betalda annonser i t.ex. Google, Bing och Yahoo är alla resultat av god sökmotoroptimering, ju högre upp en sida hamnar vid en sökning på en sökmotor, desto bättre utförd sökmotoroptimering har den sidan.

Att lägga ner lite mer tid och pengar för att säkerställa god SEO brukar i slutändan löna sig mångfalt, då ett företag med god sökmotoroptimering lockar till sig betydligt fler kunder genom att hamna långt upp på till exempel Google.

Genom åren har sökmotorerna blivit allt “smartare” och mer komplexa i sina algoritmer när de räknar ut vilka sidor som ska hamna var vid olika söktermer, detta ställer högre krav på företagen som vill få ut sitt budskap, men framför allt högre krav på webbyrån som utvecklar hemsidan.

För bara ett fåtal år sedan räckte det att slänga in söktermen som man vill optimera för lite varstans i texten på sin hemsida för att få ett hyfsat bra resultat hos sökmotorerna.

Nu för tiden gäller det att skriva relevanta, intressanta texter som potentiella kunder är intresserade av att läsa.

Dagens sökmotorer kommer ta reda på om sidan du optimerar för är relevant för kunder eller ej.

Det är bl.a. här vi på Woitech har valt att specialisera oss då vi förstår vikten av god optimering.

Sökmotoroptimering

Om oss

Woitech är ett dotterbolag till företaget Pryltokig, som startade år 2009.
Både pryltokig.com och låsupp.com, som båda drivs av Pryltokig, är byggda på egen hand.

Läs mer…

I gott sällskap

Med ca. 19,500,000 st. aktiva WordPress-webbsidor är vi med andra ord i väldigt gott sällskap.

Läs mer…

Woitech

  • Torsgatan 11
  • 34133 Ljungby
  • info(at)woitech.se
  • 0732-670040
  • Innehar f-skattebevis